Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Není totiž možné, aby odmítali pokus o řešení, aniž bychom sami s nějakým smysluplným návrhem přišli..." Tohle myslíte vážně?8-o Vy jste nezaznamenal pokusy našich politiků, a nejen našich, ale i ze Slovenska a Maďarska, o seriózní debatu stran přistoupení k okamžité větší ochraně hranic Schengenu? Zdá se Vám to málo smysluplné...?8-o

1 0
možnosti

Po roce 38 jsme se taky podíleli na "budoucnosti" Evropy. A zas nám bude někdo říkat, co je pro nás dobré, a zas se uvnitř nás najde dost jedinců, kteří jim budou tleskat.

Vážený pane, nechcete se tam rovnou přestěhovat?

1 0
možnosti

Jsou typy lidí, co ještě za facku poděkují....

6 0
možnosti
Foto

Vas clanek mi udelal radost! DekujuR^

2 10
možnosti

To bude mínusů . Sem zvědavý kdo z nás dvou trhne dnes rekord ;-D

0 0
možnosti

Právě že tohle řešení je špatné především pro EU jako celek. Z hlediska Evropy neřeší vůbec nic. Uprchlíků bude dál přibývat, dál se budou bez dokladů potulovat a hledat cestu za lepším a politici budou jen omílat stále stejné fráze. Uleví se možná dvěma nebo třem státům, ale pořád zůstane stejná částka na zaopatření uprchlíků, jen navýšená o náklady na jejich distribuci.

Řešením by bylo například zavést jednotný přístup při udělování azylu a řešit žádosti hned na hranicích, jednotný postoj k řešení příčin současné migrace, pomoc nárazníkovým státům. Bylo by také vhodné, aby byl stanoven konečný počet uprchlíků, o které se EU dokáže postarat. Tento počet by nebyl direktivně stanoven centrálou, ale byl by součtem dílčích počtů za jednotlivé státy, které by si je stanovily samy podle svých ekonomických možností, kapacity trhu práce atd..

5 0
možnosti
Foto

Pane Mareček, Evropa nám nedává žádnou šanci, Evropa na nás zvysoka .....!

Nemáte ani ponětí o tom, jaké svinstvo se tady stalo a děje a jaké to může mít neblahé důsledky do budoucna. Rozumím tomu, že hlasování s většinou považujete za velmi pohodlné a uspokojivé (takové "solidární") a za psí příležitost olíznout ruku, která vás bije, ale nesmí to být hlasování o povinné sebevraždě.

9 0
možnosti
Foto

No, nejdříve jsem myslela, že to myslíte ironicky. Bohužel to asi myslíte vážně??

8 0
možnosti

To přece nemůžete myslet vážně? Koukám, že jste se rychle smířil s tím, že něco jako Česká republika v podstatě už neexistuje. Jedna věc byla naivita když jsme do EU vstupovali, druhá věc je dnešní situace kdy je jasný, že nevýhody vstupu do EU můžou být  i ze střednědobého hlediska naprosto smrtící. Stát, který nemá právo rozhodovat o tom kdo bude jeho občanem není stát!!Tady se láme chleba.

10 0
možnosti

Jedinou otázkou tedy zbývá, zda takovou "novou Evropu" chceme. Asi jsme málo převychovaní, protože zatím dává většina národa jasné stanovisko, že nechceme. Že si chceme uchovat "starou Evropu" se svými místními specifiky a odlišnosti, s obyvateli stejných názorů a vyznání.

Ne vždy dopadne míchání odlišných věcí dobře - nechci znovu používat argument dortu od pejska a kočičky, zkusíme třeba barvy - když vezmete krásnou červenou, nádhernou kobaltově modrou, fascinující smaragdově zelenou a osvěžující pampeliškově žlutou a smícháte je, co dostanete? Blátivě hnědý hnus. Nechceme, aby Evropa dopadla stejně.

6 1
možnosti

Hodně černobílé viděni světa. Takže raději než smíchat barvičky, raději ty uprchlíky na hranicích rovnou postřílíme v zájmu zachování čisté rasy. Rv

1 9
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS