Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Taky o tom přemýšlím, proč se Češi horempádem kloní k ruské propagandě, že na Majdanu vyhráli fašisti, je několik důvodů: 1) jsou to komunisti, kterým se líbí, že Rusko sílí, protože si naivně myslí, že se vrací staré dobré sovětské časy, kdy bylo všechno tak krásné, 2) Jsou to lidi, kteří už ničemu nevěří a za vším budou navždy čmuchat konspirace; 3) Češi jsou jací jsou, a tak nechápou, že někde se bojuje do krve a umírá. :-)

4 0
možnosti
ZS

K ruské propagandě se rozhodně nepřikláním, fašisty bych demonstrující určitě nenazval. Jen je mi nepříjemné, že OPĚT jsou zprávy o významné události ve světě předkládány jednostranně. Takže podle Vás budu asi patřit do skupiny2). ;-)Fakticky nechápu, co je těžké na tom, ukázat střety z obou stran, zraněné na obou stranách, neplnění dohod atd.. Nějaký diktát shora? Chápu, že Vitalij Kličko je chráněncem Merkelové, snad nejmocnější ženy světa. Ona udává tón v EU. Že se v duchu EU vyjadřují naši politici, to mne nepřekvapuje. Ale novináři by měli být nezávislí a objektivní. Jinak jsou to pisálkové, kteří jsou jen schopni (dle zadání) sesmolit špatné slohové cvičení.

2 0
možnosti
OF

Soudruhu. Můj tchán je volyňský Čech, řadu let znám 2 Ukrajinky ze Lvova a jednu volyňskou Češku. Kdybyste takovou charakteristiku UPA řekl mému tchánovi nebo té další volyňské Češce, tak vám rozbijí hubu. To vám přísáhám. UPA si nezadala s ukrajinskou divizi SS Galizien / i její insignie se objevily na Majdanu, mimochodem / Tiahnybok už vykřikuje, že chce 17 okresů Polska, ožralí Ukrajinci u polských hranic zastavují polské autobusy a nutí cestující provolávat Sláva hěrojam a Sláva Ukrajině / heslo UPA /, už teď jsou na západní Ukrajině pronasledováni třeba Čečenci a vykřikují se protužidovská hesla. Člověče, nic nevíte, nic jste nečetl, ničemu berozumíte a vykřikujete bludy. Váš výplod se dá snad jen srovnat s Baudyšovým planem na mír na Balkáně.

V y bste rád rozúpoutal třetí světovou válku co ?Pane Bože, zač nás trestáš, toto učí naše děcka.....P.S. Nejsem komunista a jediný komunista v naší rodině zemřel v roce 1968.RvRvRvRvRvRvRvRvRvRv

4 4
možnosti
FT

Komunista možná nejste, možná. A rád bych vám řekl co jste, ale za tu ztrátu ýček mi nestojíte...Rv

2 1
možnosti
ZH

Docela dobrý, až na obligátní opomenutí, že banderovci vyraždili celé vesnice, jenom proto že to byly vešnice židovské. Na Ukrajině řádili mnohem hůř než wehrmacht. :-)

4 0
možnosti
LN

...jj..máte u mne karmu....docela dobrý a objektivní rozbor bez emocí....

1 0
možnosti
ZB

Karma.Skvěle napsáno.Nic není opravdu černobíle a některé reakce, zde na blogu jsou ostudné a psané bez znalosti situace.

2 1
možnosti
ZS

Bez znalosti situace. To máte pravdu. Jenže mnozí lidé nemají možnost ani čas vyhledávat si na netu videa, která ukazují i druhou stranu mince - pár jsem jich do mailů dostal. Nebránící se policisté, jen udržující obranný kordon a proti nim "pokojní demonstrující" s roztočenými řetězi, kterými je mydlili hlava nehlava. Do toho dlažební kostky, zápalné lahve, střelní zbraně. Nic z toho jsme ve zpravodajství neviděli nebo jen okrajově. A nic z toho nezmiňuje ani tento blog. Jen připouští, že je možné, že tam byli i někteří, kteří se v agresi vyžívali. Mrtví a zranění jsou zajímaví jen z jedné strany. Tomu neříkám objektivní pohled na události.

3 4
možnosti
Foto

Vynikající článek, děkuji.

4 0
možnosti

Skvělé, pane učiteli. R^

A víte, co mně připadá naprosto neskutečné ? Ty negativní emoce, které se vyvalily z mnoha našich lidí. Já sama, volička středových politických formací (nikoliv ANO) jsem byla opakovaně označena za fašistku. Na levicově orientovaném webu, kam chodí vesměs přispívat voliči KSČM, kteří to nijak netají. To za naprosto nekonflitní příspěvky, které toliko konstatovaly, že prezident Janukovyč se znemožnil a delegimizoval sám - to bez ohledu na to, co udělal nebo neudělal, jaké dal nebo nedal rozkazy ozbrojeným silám, jaké finančních proistředky vyvedl ze země, etc. - tím, že utekl z vlastní země.

O.K., jsem zvyklá na všelijaké nálepky. Jenže on se s týmiž úplně roztrhl pytel, podobné nadávky čtu prakticky všude, a nejen od voličů levice. Na pravicovém webu Virtually jsem od bývalého voliče ODS, přívržence Václava Klause, zachytila tento příspěvek jinému diskutujícímu :

Napsal uživatel jirik dne Čt, 02/27/2014 - 23:25.

Dobrá... tak jim bude vládnout banderovec Jaroš.....ok...já bych ho udělal ministrem války.... aspoň bude mít NATO odpovídajícího parťáka....... vrána k vráně.... jestliže souhlasíte... sám jste FAŠISTA.... Podobné lze nalézt doslova všude. Na aktualne.cz zas někteří lidé provolávají "Sláva Putinovi !", nadává se U.S., EU, pro jistotu také Havlovi. Co se to, proboha, s lidmi stalo ? Jsem vážně docela zděšena.

4 0
možnosti
MJ

Nazvěte to třeba PROBUZENÍM ze sna.

0 1
možnosti

Videl jsem co jsem videl, par tisic demonstrantu, kteri delali neskutecnej bordel, od paleni pneumatik v ulicich mesta, strileni rachejtli po lidech a upalovani temer se nebranicich policistu molotovovymi koktejly az po jejch lincovani a strelbu na ne. K tomu obrovske vmesovani se od EU, zmanipulovane media. Pritom do konce ledna nebylo na Majdanu v jeden okamzik vic nez nekolik tisicovek "demonstrantu" z cele 40milionove ukrajiny. Toto se dit u nas, srovnani treba vyzva dekujeme, odejdete, nebo demonstrace na sidlisti maj - melo to v tu dobu asi podobnou podporu verejnosti, vzhledem k pomerum velikosti Ukrajiny a CR, tak by to skoncilo s prvnim smrtelnym utokem na policistu okamzite a bez pardonu a cela EU by tomu tleskala. Navic Jakunovic byl pro EU do pozastaveni asociacnich dohod s EU rovnocenny partner, demokraticky zvoleny.  Cele to bylo jen obrovske divadlo od EU s obetmi, ktere byt nemusely.

5 5
možnosti
FT

Chlape, vy ani neumíte správně napsat jméno bývalého prezidenta a víte co by pro Ukrajinu bylo nejlepší? Opravdu to není Jakunovic, ale Janukovyč...Rv

1 0
možnosti
PV

já nevím, sám píšete že to není černobílé, pokud polovina ukrajinců je pro připojení k euroasijskému svazu a polovina proti a radši by se připojila k EU, tak asi není nejlepší podporovat pár demonstrantů z majdanu, kteří rozhodně nezastupují celou ukrajinu.

2 0
možnosti
Foto

Karma.

Vnímám tamní události stejně, jako vy. A dost mi vadí silácké kecy ubožáků, kteří tam nikdy nebyli, ale moc rozumí tomu, co se tam děje a co je vlastně pro Ukrajinu nejlepší.

Přitom je to tak jednoduché: Ukrajinci si sami zařídí, co je pro ně správné. A určitě líp, než by to ti ukecaní čecháčkové vůbec dokázali vymyslet.

Díky za slova zdravého rozumu. R^

9 0
možnosti
JC

Kolikrát jste tam byl Vy za poslední 2 - 3 měsíce?

1 2
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3186x
Učitel, hudebník a vášnivý cyklista ;)

Seznam rubrik