Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Titulek ve mně vzbudil naděje, že MZ bude prezidentem toliko v dubnu. Něco jako zimní král....;-DAž po přečtení jsem pochopil, že zřejmě nás svými bonmoty bude oblažovat i v květnu, červnu, červenci .....Budiž nám Bůh milostiv:-/!

1 1
možnosti
Foto

Také si myslím, že Zemanova šaráda kolem jmenování velvyslanců má jediný cíl - rozhádat vládní koalici.

Jinak jeho výrok v Rakousku ohledně sudetských Němců byl hodně nediplomatický. (Zeman jako by si přímo liboval v tom, když může někoho pěkně nas...at.) Ale velká většina sudetských Němců (asi 2,2 milionu) byla od nás vysídlena až v roce 1946 organizovaným odsunem na základě závěrů Postupimské konference. K největším zvěrstvům docházelo během "divokého odsunu" v květnu a červnu 1945, kdy orgány čs státní moci nebyly ještě zcela zkonsolidovány a rány z okupace byly čerstvé.

3 0
možnosti
Foto

Hm.  Postupimské konferenci, která probíhala od 17. července do 2 srpna 1945 nezbylo nic jiného, než souhlasit s odsunem sudetských Němců, z důvodu, že již odsun Němců a jejich vraždění probíhalo. Například Postoloprty- Žatec 31. května -15 června 1945 bylo ve zřízeném koncentračním táboře naší 1. ČS divizí pod velením generála Spaniela postříleno 800- 1000 Němců i dětí. Třeba  Brno, kde 31 května 1945 bylo z města vyvedeno 36 000 Němců  než byli odsunuti do Rakouska zemřelo jich   6 691 .k tomu, co se zde v roce 1945 dělo se dělo  souhlasem našich orgánů a nepřímo k tomu dal důvod Beneš.

0 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že autor se mýlí ve všech třech bodech.

1. Ten přístroj není zakupován proti otravě alkoholem. Ta je něco trochu jiného. Přístroj má detekovat jedovatý metylalkohol a neumí řídit množství vypitého etylalkoholu.¨

2. Nevím, jestli návrh na jmenování Klausové není pouhou prvoplánovou vděčností za podporu při volbách a pokud vím, tak v diplomatických službách slouží řada odložených politiků. Například teď má být jmenován Petr Mareš. To zastánci kariérních diplomatů nevadí?

3. Pokud se dobře pamatuji (netvrdím, že to je přesné), tak Zeman řekl něco o tom, že za vlastizradu v době války je trest smrti a vyhnaní Němci mohou být rádi, že dopadli tak, jak dopadli. A dále si myslím, že sice divoký odsun a hlavně vraždění Němců probíhaly před Postupimskou konferencí a nikdo se jich nezastává, ale regulérní odsun Němců z pohraničí probíhal v souladu se závěry Postupimské konference.

A naposled rada: Nenechte, jako mnoho dalších s sebou cloumat nenávistí ke Klausovi a Zemanovi. Prostě Karel nebyl zvolen, protože nedostal dost hlasů. Tečka. A myslím, že příznivci Klause a Havla tímto zkresleným viděním netrpí a nejsou raněni jakousi globální nenávistí k oběma mužům, ale kritizují je je za konkrétní postoje a kroky.

5 2
možnosti
PV

R^, vytvareni virtualniho bice nekterym blogerum jde naramne.

1 0
možnosti
JD

J52i44ř13í 78D56r67á42č

24. 4. 2013 6:38

Mno a já bych řekl, že ten zakopený pes bude ještě úplně jinde. Ať už prezident Zeman řekne či udělá cokoli, bude to podle Vašeho názoru vždy špatně.

Kdo nic nedělá zpravidla  nic nezkazí a pospávající loutka s motýlkem na krku by určitě nic nezkazila - ale také neudělala:-):-)

5 2
možnosti
Foto

A bude hůř, tohle je jen rozjezd. Nezbývá, než pogratulovat 2,5 milionu voličů, kteří si zvolili tohle individuum, vpravdě lidové, naplněné záští, připravené plivat své bonmoty od rána do večera a působit ostudu České republice.

V souvislosti s detektorem methylalkoholu mne napadá, jak je možné, že president ČR nevěří kolkovanému alkoholu ? Nebo pije nějaký pašovaný či pokoutně pálený?

No, a naposledy - dle novinářů se do jeho strany SPOZ hlásí mnoho nových členů. Což takhle zavést v rámci přijetí pod křídla nového apoštola test oddanosti - tedy vypití panáka z neznámé láhve, který mu nalije sám Velký Ovar? ;-D

5 5
možnosti
FL

Když byl před 10 lety zvolen Klaus, vyjádřil se dodatečně Zeman že "Klaus je lepší prezident než bych byl já". Tenkrát jsem ocenil jeho objektivitu. Dnes je k tomu potřeba přičíst hektolitry alkoholu a 10 let stárnutí co působilo na Zemanův mozek. Klaus začínal s popularitou 60%  a končil s 25%, Zeman začíná s 50% ... jsem na to zvědavý

5 2
možnosti
  • Počet článků 37
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3186x
Učitel, hudebník a vášnivý cyklista ;)

Seznam rubrik