Polezeme Rusku do pr..le???

Česko se otáčí doleva a k Rusku. K tomuto titulku na webu ruského rádia pomohl svými výroky pravděpodobně budoucí ministr financí Jan Mládek. Tak to teda pěkně děkuji!!!

Jan Mládek, který se "proslavil" výrokem, že živnostníci jsou parazité, se zase pěkně projevil. Po volbách, které zřejmě vyhraje levice, se podle něj napraví naše vztahy s Ruskem. No aby ne, vždyť lídru levice, lidovému prezidentovi, čouhají z ruského zadku už jenom boty. A pan Mládek se tam zkouší nacpat taky. Obávám se, že podobných rektálních alpinistů se začne objevovat víc a víc.

Hlavním škůdcem vztahů s Ruskem byl prý bývalý ministr zahraničí Schwarzenberg. Rád bych pana Mládka upozornil, že hlavním škůdcem vztahů s Ruskem bylo především Rusko samo. V posledním více než půlstoletí se myslím předvedlo až až. A nebyly to zrovna projevy, kvůli kterým bychom měli toužit po ruském obětí. Ale jak se zdá, mnozí v tomto národě trpí ztrátou paměti. A putinovské Rusko možná imponuje lidovému prezidentovi a jeho nohsledům, ale mě nijak neláká. 

Země, kde se zavírají muzikantky, kde se zatýkají lidé, když si připomínají 45. výročí okupace, kde ve 21. století jsou přijímány zákony proti homosexuálům a kde se vraždí nepohodlné novinářky si nazaslouží tolik obdivu. 

Překvapuje mě, že strašení Německem stále zabírá, ačkoli se v současnosti jedná o vzornou demokratickou zemi, která je hodna následování, což o Rusku nejde říct ani omylem. Snad jen pod vlivem prezidentské virózy, která se zřejmě pomalu šíří i v řadách české levice. Přesto Rusko, jak se zdá, žádné velké obavy nevzbuzuje.

Pan Mládek obvinil Schwarzenberga, že pokračoval v politice staré rakouské šlechty, která "nikdy nechtěla, aby fungovaly slovanské federace a měla velkou radost, že se všechny tři rozpadly. Jak ta jugoslávská, československá, tak i sovětská." Pane Mládku, Schwarzenbergové byli a jsou českou šlechtou. Všechny ty vaše "slovanské federace" se rozpadly dávno po rozpadu Rakouska-Uherska. Ale především bych rád věděl, kde vzal pan Mládek tu sovětskou slovanskou federaci? Že by obyvatelé například Tádžické SSR, Turkmenské SSR nebo Uzbecké SSR byli Slované, o tom si dovolím silně pochybovat.

Čekají nás jistě světlé zítřky, když takový vzdělanec jako pan Mládek usedne do ministerského křesla. Jenom doufám, že číslům a ekonomice rozumí víc než historii a geografii.

Autor: Štěpán Mareček | úterý 27.8.2013 19:25 | karma článku: 24,10 | přečteno: 950x
  • Další články autora

Štěpán Mareček

Proč omilostnit vraha

12.5.2017 v 23:55 | Karma: 19,57

Štěpán Mareček

Klikař Putin

15.11.2015 v 22:38 | Karma: 15,38