To se zase čecháčkové předvedli...

25. 05. 2013 11:12:56
V minulých dnech se udály události, které rozvířily emoce a vášně v české kotlině. Odraz těchto událostí lze najít i článcích a diskuzích na blogu. Mnohé písemné projevy nejsou pro čecháčky dobrou vizitkou. Co o nás tyto příspěvky vypovídají?

Událostí číslo jedna je kauza Putna. Ve chvíli, kdy prezident Zeman odmítl jmenovat tohoto pána profesorem s odůvodněním, že na něj něco ví, ale nepoví, se okamžitě rozvířila debata, jak tenhle "kašpar, buzna, tajtrlík a exhibicionista" (1) může vůbec aspirovat na profesorský post. Co to asi vypovídá o naší mládeži, když je taková kreatura učí a oni se za něj dokonce postaví. Prezident cíleně předhodil čecháčkům kontroverzního a komplikovaného homosexuála a ti se s ním vyrovnali po svém - urážky, ponižování a hloupé články na téma homosexualita. (2)

Kolik z autorů někdy v životě přečetlo alespoň jednu Putnovu práci? Kolik z nich bylo alespoň na jedné jeho přednášce. Dovolím si tipnout, že v obou případech je odpovědí nula, ale všichni vědí, že profesorem by se stát neměl. Copak se učitel na vysoké škole a literární historik nemůže účastnit veřejných a povolených akcí a na nich vyjádřit svůj (a slovo svůj zdůrazňuji) názor, životní postoj a sexuální orientaci? Nijak to nezasahuje do jeho práce a pedagogické a vědecké činnosti, což jsou právě a především kritéria, pro která byl pro udělení profesury navržen. Nebo si snad myslíte, že na záchodech na fakultě osahává studenty?!

Nenávist ke všemu, co je jiné, než na co jsou Pepíci zvyklí a přijde jim to normální, je velkým hendikepem tohoto národa. Tolerance a pokora jsou vlastnosti, které čecháčkům chybí.

Podle mnohých diskutérů je fakulta humanitních studií "pelech havlistů" popřípadě je "řízena politruky" a zaslouží si být zavřena, neboť "dělá ostudu dobrému jménu Univerzity (sic)". (3) Jak dělá ostudu se ale bohužel nedovíme, stejně jako jména politruků. Další nepěkná vlastnost čecháčků - plivnout jedovatou slinu a nestarat se o to, je-li to pravda nebo sprostá lež a pomluva. Ostatně prezident Zeman je v tomto oboru (plivání jedovatých slin) mistr.

Kauza číslo dvě. Rakouský poslanec si na půdě evropského parlamentu rýpl do České republiky a Benešových dekretů. A čecháčci hned povstanou, div že neprobudí blanické rytíře. Jak to že se ministr zahraničí neohradí proti takové urážce? A proč by to dělal? Na rozdíl od většiny čecháčků totiž ví, že Benešovy dekrety jsou neúčinné. Jejich účinnost skončila v době, kdy na jejich základě byli vyhnáni Němci a byl jim zabaven majetek. Dneska už není koho vyhánět a co zabavovat. Strašidlo navracení majetku je nesmyslné a ošetřené jinými zákony, které jsou na rozdíl od Benešových dekretů účinné a platné.

Mimochodem dekretů prezidenta republiky bylo v letech 1940 - 1945 vydáno 143. Nezabývaly se pouze německou otázkou, ale řešily každodenní problémy republiky, která se vzpamatovávala z války. Většina z nich už je dnes zrušená, například dekret č. 50/1945 Sb. Dekret prezidenta o opatřeních v oblasti filmu. Nebo si snad myslíte, že film je stále znárodněný?

Brnkání na strunu nacionalismu je v české kotlině stále účinné, jak dokázaly nedávné prezidentské volby a hysterie ohledně hloupého rýpnutí jednoho rakouského poslance. Čeho se čecháčkové bojí? Že sem vtrhnou Němci a všechno zaberou? Copak by to už dávno neudělali, kdyby o to měli zájem? Majetek lze přece nabýt i koupí. A v tom jim žádné dekrety nebrání.

Nesnášenlivost a strach ze všeho cizího vyvolává ten typický čecháčkovský mindrák, který se projevuje v ostudných postojích a názorech na homosexuály, lidi s odlišným názorem nebo cizince. Jedno moudré přísloví říká: Než začneš někoho kritizovat, zkus ujít pár kilometrů v jeho botách.

Někteří by měli ujít pěkný kus cesty.

Poznámky:

(1) Jde o termíny opsané z různých článků a diskuzí

(2) Vyzdvihl bych především dva obzvlášť hloupé články: PETŘÍK Jaromír: Senzace - katolíci bojují za propagaci homosexuality; HERMÁNEK Jiří: Napíše M. C. Putna, profesor Karlovy univerzity homosexuální pohádku?

(3) Miroslav Macek v diskusi pod dobře napsaným článkem: PESZYŃSKI Tomáš: Roviny aféry Putna

Autor: Štěpán Mareček | sobota 25.5.2013 11:12 | karma článku: 23.15 | přečteno: 2132x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 30.31 | Přečteno: 617 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 53 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.67 | Přečteno: 303 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.80 | Přečteno: 532 | Diskuse
Počet článků 37 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3186
Učitel, hudebník a vášnivý cyklista ;)

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...